En av de mange stjernene vi har i landet er Wenche Myhre. Hun er både sanger, forfatter, skuespiller og danser. Hun har gjort det kjempebra med sin musikk i Norge, Tyskland, Danmark og Sverige helt siden 60 tallet. Hun blir også omtalt som den mest suksessrike artisten innen Norsk popmusikk gjennom 60 tallet. Hun viste tidlig interesse for musikken og i en alder av bare 13 år fikk hun sin første platekontrakt.

Starten på karrieren

Hun er født i Oslo i bydelen Kjelsås i 1947, hennes far Kjell Myhre var også en godt kjent artist, låtskriver, manager og produsent. Både Wenche og hennes bror Reidar fulgt i sin fars fotspor og satset på musikken. Reidar satset på dans musikk, på 60 tallet var han med i The Gambler, så ble det Reidar Myhres Orkester som byttet navn til Arman Sumpe Dur Express og til sist Popul Vuh. Etter dette fortsatte han på egenhånd og har blitt en godt anerkjent musiker som solosaksofonist. Wenche vant en talentkonkurranse i Oslo da hun var bare 13 år gammel, dette medførte til at hun så fikk en platekontrakt av Egil Monn Iversen og Arne Bendiksen. Hennes første utgivelse ble sangen Åh det er søndag som var blitt oversatt av hennes far i fra Oh lonesom me. Hennes gjennombrudd kom rundt to år senere da sangen Katta vår kom ut, denne platen ble veldig godt mottatt og solgte veldig bra. Det ble mange flere plater på Wenche i årene fremover, men det var ikke bare musikken som fristet henne. Hun satset også på filmen, kun 16 år gammel fikk hun sin første rolle. Det var i filmen Elskere hvor hun spilte rollefiguren Grethe, den halte foreldreløse jenta. Det ble plater og filmer samt opptredener på teatre hele tiden på Wenche, hun hadde noe på gang hele tiden. Hennes første gullplate kom da hun hadde spilt inn Gi meg en cowboy til mann, suksessen fulgte opp med Melodi Grand Prix i 64 med låten La meg være ung. Melodien kom på en tredjeplass men ble en av de største på hit listene det året.

Starten på karrieren

I det samme året frontet hun en innsamlings aksjon, det skulle samles inn penger til og bygge et barnesykehus i Gaza. Her traff hun sin første ektemann Torben Friis Møller for første gang da under innvielsen av sykehuset, de var gift i fra 69 til 79. Tyskland hadde også fått opp øynene for Wenches musikk og på midten av 60 tallet var hun en god del der og deltok på musikkfestivaler og tv sendinger. Hun ble snart en stor stjerne også i Tyskland med eget TV showet Das ist meine Welt. Det ble mye reising rundt omkring for henne, stadig nye plater, filmer og TV sendinger så det har ikke blitt mange fridagene på henne. Priser har hun fått veldig mange av, flere spellemannspriser, livsstilprisen, Ridder av St. Olavs Orden, solprisen, Rockheim Hall og Fame, ærespriser og årets kreft pris er noen av dem. Hun holder fortsatt på med å underholde sine fans, selv i godt voksen alder holder hun på med det hun liker best.