Vi har mange gode musikere her i landet som har holdt seg stort sett innenlands med sin musikk. De har underholdt det Norske folket og gitt dem mye moro gjennom tidene. En av disse gruppene med musikere er Vazelina Bilopphuggers, med sin humoristiske musikk og opptreden har de gitt utrolig mye glede til sitt publikum.Musikkstilen deres er en blanding av rock og rockabilly som blir fremført på en spesiell måte.

Starten

Bandet ble etablert i Gjøvik hjemme hos Arnulf Paulsen i slutten av 70 tallet. De som var med i starten var da Eldar Vågan på gitar, Bjørn Berg som vokalist, Arnulf Paulsen på trommer, Asgeir Hoel på bass og Mannskoret Vrakpant. Allerede året etter oppstarten vant de distriktsuttagningen i rocke NM, men fikk ingen stor respons under selve NM. Men de fikk derimot en platekontrakt hos Norske Polygram, her ble det to singelplater det samme året som begge gikk rett til topps på Norsk toppen. Det var nok her karrieren fikk en pangstart og de vart godt kjent i musikk miljøet. Det ble en del utskiftinger av medlemmene på denne tiden men Eldar Vågan og Arnulf Paulsen er i dag fortsatt med, de nye som er med i dag er Kjetil Fosseide som spiller på gitar og er vokalist og Jan Einar Olsen på saksofon og orgel. Da de så ga ut sin første Lp plate som heter 24 timers service ble den veldig godt mottatt, den solgte de rundt 100 000 eksemplarer av, noe de så fikk en diamant utmerkelse for. En god start for et nytt band ble det.

Godt etablert

Godt etablert

Etter bare en tre fire år som gruppe var de et godt etablert band men et stort publikum, det ble flere plater utover i 80 årene. De ble også et fast innslag på Det Norske teateret i stykket Trost i taklampa i midten av 80 tallet. Det ble satt opp show med flere kjente Norske artister på denne tiden, de hadde samarbeid med Hege Schøyen og Øystein Sunde. De var også innom Chat Noir og Tv innspillinger samtidig som de drev og turnerte land og strand rundt. En veldig hektisk periode for dem, men uten tvil en morsom tid var det. Det ble omtrent nesten ikke pause i plateinnspillingene til gruppen, selv om de hadde masse annet på programmet klarte de allikevel og holde på med innspillingene. Turneringer og show, teater forestillinger, reklame jobber og vanlige spillejobber pågikk hele tiden. Så var tiden inne for dem å forsøke seg på Tv, de startet med Vazelinas julekalender som gikk på Tv 2. Det ble en ny suksess for Vazelina, det var rundt 800 000 seere av serien som fulgte den hver dag. De har fortsatt med den samme stilen og er fortsatt i full vigør, til stor glede for sine tilhengere. Det er stort sett utsolgt på alle deres forestillinger og opptredener landet rundt.

Mange utmerkelser og priser har det også blitt på dem. Spellemanns priser, Jens Book Jensen pris, Mjøsprisen, Dialektprisen og Kulturpris er noen av utmerkelsene de har mottatt.