Det ble dannet mange band på 60 tallet, de fleste av dem har gjort det stort innen sin musikkstil. En av de som fortsatt driver på er gruppen The Who, det ble til i midten på 60 tallet da som en fortsettelse på bandet The Deturs og The High Numbers som ble etablert noen år før. Det var Roger Daltrey som opprettet bandet Deturs som gjorde det godt i fra starten av og fikk betalte jobber som gjorde at de fikk utvikle gruppen som de ønsket.

Medlemmene

Medlemmene

Roger Daltrey kommer i fra Hammersmith i London og hadde ikke bare The Who som arbeidsplass, han har også en solokarriere og har vert innom skuespilleryrket. Han er en av tre som startet bandet da han var litt over 20 år gammel og er frontfiguren for bandet. Det var også han som klarte og holde gruppen samlet da de andre skeiet ut med alkohol og narkotika bruken, det oppsto en del krangling på grunn av dette da de andre så på han som en helse frik. Hans solokarriere gikk veldig bra, han ga ut flere album og var med i godt over 30 filmer og tv roller. Pete Townshend var også med på å etablere bandet, han kommer i fra Chiswick i London. Han skrev mange låter for gruppen som gjorde at de ble godt kjent. Han spilte også på mange instrumenter, men det var gitaren som var hans faste instrument. Men han hadde også et godt grep på piano, bass, banjo, ukulele, mandolin, fiolin og piano. En meget allsidig og musikalsk mann dette. Pete har også hatt en solokarriere samtidig som han spilte og skrev for gruppen. Det ble rundt 30 album og singler han ga ut ved siden av og også skrevet flere bøker og manuser til teater. John Entwistle er den tredje som var med på å etablere gruppen, også han kommer i fra Chiswick i London. Han spilte hovedsakelig på bass gitar i bandet, men også han spilte på flere instrumenter som munnspill, trompet, trombone, piano, gitar og valthorn.

Han skrev også låter både til gruppen og sin egen solokarriere, han var den første av gruppens medlemmer til å gi ut sin egen soloplate. Det var på grunn av at han ikke fikk med så mange av sine låter inn i gruppens program. Han gikk bort i Las Vegas i an alder av 57 år av hjerteinfarkt. John Entwistle, Kenny Jones, Doug Sandom og Keith Moon har også vert medlemmer i bandet. Det er i dag bare Roger Daltrey og Pete Townshend som er oppført som gruppens artister.

Starten

Starten

De ble fort populære i både England og i USA, enda de ikke hadde noen låter på topplistene rundt omkring. Deres musikkstil som var en blanding mellom rock, hard rock, power pop og psykedelisk rock ble deres varemerke. Knusing av instrumenter var også en ting som gjorde at dem fikk mye oppmerksomhet. Men at de har klart seg veldig bra i disse årene er det ingen tvil om, men over 100 millioner solgte plater så langt er de blant de mestselgende gruppene.