Skal jeg skrive om kjendiser så kommer ikke jeg utenom kjendiser fra musikkens verden. Og der er det massevis å velge blant så jeg velger en av de jeg hørte musikk fra bare for noen timer siden som festet seg på hjernen min. Og de er alltid med på mine spillelister når jeg spiller inn musikk for å lytte til i hodetelefoner når jeg er ute og reiser. Det er selvfølgelig blandingslister for det meste, men de preger listene godt sammen med flere andre. Jeg snakker om den engelske gruppen The Rolling Stones med Mick Jagger i spissen.

Historie

The Rolling Stones er et engelsk band som så vidt er yngre enn meg selv. Jeg var bare 8 år gammel når de startet sin karriere som rockemusikere. Selv om det har vært Mick Jagger som har frontet gruppen opp gjennom årene så var det Brian Jones som startet det hele. Sammen med disse to var også Keith Richards. Både Jagger og Richards kom sammen med Brian Jones etter han hadde annonsert i et magasin at han ønske å starte band. Ian Jones var fjerdemann som var med i den originale besetningen i 1962 – flere av disse gutta var tidligere skolekamerater som nå kom sammen igjen via denne annonsen.

Tidlig i karrieren gikk det på cover låter i flere genrer. Blues, Rythm and blues, country og rock. Navnet på bandet kommer fra Muddy Waters låten fra 1950 med nettopp navnet Rolling Stone.

(I can’t get no) Satisfaction

De første årene ble det spilt låter skrevet av andre artister. Men i 1964 kom den første komponerte låten fra gutta – «Tell Me». Men gutta var ikke tilfredsstilte! Med det og ga seg absolutt ikke – og allerede med neste egenkomponerte låt skjøt alt fart. Toppen av listene i USA, Storbritannia og Norge.


 

Det var også i 1965 at disse rockelegendene besøkte Norge for første gang. Like gjerne da med en dobbeltkonsert i messehallen i Oslo i juni. Siden den gangen har de vært her på bjerget seks ganger til – siste gangen til nå er konserten på Telenor Arena i 2014.

Dagens medlemmer

Av de fire originale medlemmene (de var vel egentlig fem medlemmer, men trommisen kom aldri frem i «lyset») som startet gruppen i 1962 er fortsatt 3 av de aktivt med i gruppen. Mick Jagger, Keith Richards og nettopp trommisen Charlie Watts er de som er igjen – i dag i tillegg til Ron Wood.

Brian Jones gikk dessverre så alt for tidlig bort allerede i 1969. Det samme gjorde dessverre Ian Stewart i 1985. Eller har det vært flere innom gruppen i løpet av deres eksistens – og gruppen fyller jo 55 år i år!

MYE Musikk

De har hatt en del plateutgivelser også selvfølgelig i løpet av alle disse årene.  Og med forbehold om jeg har glemt noen utgivelser så har eg telt meg frem til følgende;

The Rolling Stones

23 studioalbum, 10 samlealbum, 21 konsertalbum, tre EP plater, 10 rene amerikanske utgivelser, tre AKBCO samlealbum utgivelser, 4 samlebokser med singler – også AKBCO og 1 konsertalbum der også.

Hva som er på vinyl og hva som er på nyere plater vites ikke, men det er sikkert mulig å finne ut også dersom man ønsker det.