The Beatles sin storhetstid mellom 1960 og 70 var noen hektiske år for medlemmene av bandet. Da de etter hvert bestemte seg for å avslutte bandet valgte de alle og fortsette hver for seg. Solo karrierene ble kanskje ikke så store som tiden i The Beatles, men de klarte seg bra alle sammen i tiden etter The Beatles. Richard Starkey som tok artistnavnet Ringo Starr klarte seg også bra som soloartist.

Ringo Starr

Ringo kom til verden i Liverpool i 1940 og foruten og være trommeslageren i The Beatles også var popmusiker, låtskriver, filmskuespiller og sanger. Han hadde en turbulent barndom, han var ofte syk og ensom. Med sykdom kombinert med liten interesse for skolen de første årene tok det lang tid før han i det heletatt kunne lese. Da hans foreldre skilte seg ble det hans besteforeldre som tok seg av han i noen år, helt til hans mor igjen giftet seg på nytt da han var litt over ti år gammel. Han og stefaren kom godt overens men han ble kort tid etter syk igjen og måtte flytte til et sted med renere luft da han hadde fått tuberkulose. Det var da han traff en musikklærer som hadde et trommesett og han ble fort interessert i slagverket. Det tok litt tid men han lærte seg og mestre trommene og fikk på sin 16 års dag ett trommesett av stefaren og ikke lenge etter startet han med noen kamerater bandet The Eddie Clayton Skiffle Group. Bandet varte ikke lenge, da det ble oppløst forsøkte Ringo og starte et eget band men det ble ett mislykket forsøk.

Ringo Starr

Ringo Starr

The Raving Texans

Han ble da med i The Raving Texans som senere byttet navn til Rory Storm and The Hurricanes og det var her han endret navnet til Ringo Starr. Dette bandet ble fort kjent og de hadde en grei suksess. De fikk snart faste spillejobber og fast betalt, noe som gjorde at Ringo sluttet på jobben og satset på musikken på heltid. Det var også da han begynte å vikariere for Pete Best som da var trommeslageren i The Beatles. Men litt turbulens innad i bandet gjorde at han ganske raskt sluttet. Det ble noen korte perioder med andre band før han endte opp i The Beatles da han var 22 år gammel.