Det siste The Beatles medlemmet George Harrison hadde også en karriere etter The Beatles. Han var ikke bare en musiker men også forfatter, filmprodusent, skuespiller og låtskriver. Han kom til verden i februar 1943, i Liverpool som alle de andre medlemmene av The Beatles kommer ifra. Han hadde en grei barndom og kom seg etter hvert inn på Liverpools Institute for Performing Arts som ble betegnet som en skole for de flinke elevene.

The Beatles

Det var på denne tiden han ble kjent med Paul McCartney. Da han var bare 15 år gammel begynte han å spille sologitar for bandet The Quarry Men som senere ble til The Beatles. Da han så startet og arbeide ble det som elektriker læring, dette medførte til at han var den som kunne mest om hvordan man kobler musikkutstyr i gruppen. Han installerte også et eget innspillings system hjemme hvor han da gjorde sine egne innspillinger og for bandet. Han fikk mye ros for sin spillestil på gitaren, han var også en veldig kreativ soloartist som ikke gjorde så mye vesen av seg. Han ble også kaldt den stille «Beatle» og tok sjelden ordet på pressekonferanser og lignende.

Hinduismen

Hinduismen

Hinduismen

Men spille gitar og skrive musikk det kunne han. Dette gjorde han både for gruppen og samtidig for sin egen solokarrier. Han begynte og vise interesse for klassisk Indisk musikk og instrumentet sitar i midten av 60 tallet. Han anskaffet seg raskt en sitar, og ble da den første vestlige popmusikeren til å spille populærmusikk på sitar. Hans interesse for Indisk kultur økte også da han fikk en bok om reinkarnasjon. Han reiste også flere ganger India for å lære seg mere om religionen og samtidig lære mer om å spille på sitaren. På slutten av Beatles tiden lot han seg imponere av Hare Krishna bevegelsen Internasjonal Society for Krishna Consciousness og fulgte denne organisasjonen resten av sitt liv.

Turbulens

Det ble etter hvert et turbulent forhold mellom George og McCartney, noe som stadig førte til konflikter mellom dem. George truet flere ganger med å forlate gruppen, noe han også gjorde for en periode. Det var på denne tiden George ble god venn med Eric Clapton, som også var en godt kjent gitarist på den tiden. De skrev flere låter i sammen som «Badge og Here comes the sun». Låtskrivingen hans forbedret seg i denne perioden, og han fikk med flere og flere låter med i gruppens program. Dette var noe han hadde måttet krangle seg til tidligere. Hans låter ble da veldig godt mottatt av både publikum og av de andre medlemmene av gruppen. Men det var langt i fra alle låtene han delte med The Beatles. Når så gruppen ble oppløst hadde han en stor samling med låter som han hadde liggende klare for innspilling. Han startet da også med å spille inn flere album rett etter bruddet i gruppen var et faktum. Albumene ble veldig godt mottatt og han var da direkte godt etablert som soloartist. Men ikke alt gikk på skinner for George. Han fikk flere dårlige perioder, men tok seg godt inn igjen etter hvert. Han har også skrevet bok og spilt inn film, samtidig som han skrev musikk. Han gikk bort i en alder av 58 år. Det skjedde hjemme hos en venn i Los Angeles i California