Taylor Alison Swift født 13. desember 1989 i Reading i Pennsylvania, er en amerikansk, Grammy-belønnet sanger, gitarist og låtskriver. Hun skriver om det hun opplever i livet, og sier selv at de fleste sangene handler om tidligere kjærester, kjærlighet og gutter.

Taylor Swift ble født og vokste opp på en juletrefarm i Wyomissing i Pennsylvania. Der bodde hun sammen med moren Andrea, faren Scott og broren Austin. Det fantes allerede en kjendis i familien Swift. Taylors bestemor var nemlig den operasangeren Marjorie Finlay. Taylor begynte som 10-åring å interessere seg for musikk, og startet allerede da å spille gitar og skrive egne låter. Da hun var 14 år, ble hun den yngste låtskriveren som ble hyret av Sony Tree i Nashville.

Her fortsetter artikkelen om Taylor Alison Swift:

Speak Now

Speak Now er det tredje albumet til Taylor Swift. Det var en gedigen suksess, da det allerede første uken solgte over 1 million kopier. Dette var sist i oktober 2010. Sangen Mine klatret opp til tredjeplassen på Billboard hot 100 listen, og dermed ble Taylor Swift den andre kvinnen noensinne til å ha flere sanger inne på listen samtidig. Den første kvinnelige soloartisten til å oppnå dette var Rihanna.

Speak Now

Speak Now

Red

Red er det fjerde albumet til Taylor Swift, utgitt i oktober 2012. Både Ed Sheeran og Gary Lightbody var med som gjesteartister på albumet, som solgte 1,2 millioner kopier den første uken. I Juli 2013 var det solgt til 6 millioner kopier.

1989

1989 er Swifts femte album, og det ble gitt ut 27. oktober 2014. Den første singelen, Shake It Off, ble sluppet 18. august. Album solgte 1,3 millioner kopier første uka etter lansering, det høyeste salgstallet siden 2002.

Privatliv

Privatliv

Privatliv

Swift har vært sammen med skuespilleren Jake Gyllenhaal. Før denne romansen har Swift blant annet hatt stevnemøter med Taylor Lautner fra sommeren 2009 til begynnelsen av 2010. Hun har også vært koblet til Cory Månedeith. Hun hadde dessuten et seriøst forhold til Joe Jonas, men han slo opp med henne via telefon på 27 sekunder. Swift har skrevet mange sanger om ham, blant annet «Forever and Always».

I mars 2015, begynte Swift å date den skotske DJen og plateprodusenten Calvin Harris. Innen juni 2015 ble duoen rangert som det høyeste betalt kjendisparet i løpet av det siste året av Forbes med kombinerte inntekter på over $ 146 millioner. Forholdet ble avsluttet i juni 2016.

Rik Superkjendis

Livet som artist har i hvert fall kastet av seg mange dollar for den vakre amerikanske kvinnen. I den siste listen fra Forbes over verdens mektigste kvinner (meste inntjent siste 12 måneder) topper hun. Ikke bare er hun på toppen, men hun er godt foran neste på listen.

I følge Forbes har hun tjent 170 millioner amerikanske dollar de siste 12 månedene. Neste på denne liten er gruppen «One Direction» som KUN har tjent 110 millioner amerikanske dollar.

Etter disse to følger James Patterson med $95 millioner, Dr Phil McGraw med $88 millioner og Christiano Ronaldo også med $88 millioner.