Man har fått utrolig mange artister som har fått stjerne status, ikke bare i Norge men i de fleste land har man fått mange stjerner. Sverige har også mange musikere som har gjort det veldig bra både nasjonalt og internasjonalt. Den gruppen som har solgt flest singler og album i Sverige er ABBA, med rundt 375 millioner solgte plater er det ingen som er i nærheten av dem i Sverige.

Roxette

Roxette

Roxette

Den Svenske duoen Roxette som består av Marie Fredriksson og Pes Gessle ligger på en andreplass med rundt 75 millioner solgte plater. De startet gruppen i midten av 80 tallet og drev aktivt i omtrent 30 år før de avsluttet. Per kommer i fra Halmstad og er foruten vokalist også gitarist og låtskriver. Han slo igjennom som artist i gruppen Gyllene Tider i starten på 80 tallet og fortsatte suksessen med Roxette. Han har også en solo karriere ved siden av som han også har gjort det veldig bra i. Marie Fredriksson kommer i fra Skåne og er en vokalist og låtskriver. Hun slo igjennom som artist i begynnelsen av 80 tallet med rock og vise pop på programmet. Hennes første hit var Ennu doftar kjærleken som var på hennes debut plate Het vind som kom ut i midten av 80 tallet.

Roxette sitt første album ble ingen stor internasjonal suksess, men de gjorde det bra i Sverige med platen. To år etter at de startet gruppen ga de ut album nummer to, Look Sharp dette ble en internasjonal suksess for dem. De tok og toppet mange lister med denne platen og suksessen var et faktum. Det ble flere plater og de reiste rundt på turneer verden rundt. I 91 startet de en turne som skulle vare i ett år, Join The Joyride World Toure, det ble igjen en stor suksess for duoen. De fulgte opp med nok en turne som varte rundt et år i 94, den kalte de Crach! Boom! Bang! World Toure. Under denne turneen var de innom Kina og holdt konsert, de ble det andre vestlige bandet som hadde opptrådd der.

Ace of Base

Ace of Base

Ace of Base

En annen gruppe som har gjort det bra er Ace of Base som holder til i Gøteborg. I starten besto gruppen av Malin og Jenny Berggren, Jonas Berggren og Ulf Ekeberg som først kalte seg Tech Noir. Gruppens store gjennombrudd kom da de ga ut debut album i starten på 90 tallet, Happy Nation ble en formidabel hit. Med rundt 23 millioner solgte plater havnet de i Guinness rekord bok for det mestselgende debut album noensinne. De gjorde det stort også i USA, her var de nominert til tre Grammy Awards, de vant to Billboard Awards og to American Music Awards.  Det ble så en god del turneer på dem, Europa og Asia samtidig som de jobbet med nye plateinnspillinger. I dag har Malin forlatt gruppen og lever et stille og rolig liv i Gøteborg. Jenny har satset på en solo karriere også ved siden av Ace of Bace og har gjort det greit også der. Jonas og Ulf har fått inn to nye vokalister til gruppen, de er Clara Hagman og Julia Williamson.