En av de mange bandene som ble etablert på 60 og 70 tallet var ABBA, i de rundt ti årene de drev på ble de enormt populære. Med over 360 millioner solgte plater er det kun The Beatles som slår dem på salgs satestikken, det sier jo alt om hvor populære de var. Gruppen ble etablert i -72 og gjorde det ganske bra i fra starten av. De startet med navnet Bjørn & Benny, Agnetha & Frida men året etter forkortet de navnet til ABBA.

Agnetha Fältskog

Agnetha Fältskog

Agnetha Fältskog

Agnetha Fältskog er den yngste i gruppen, hun er i fra Jönköping i Sverige hvor hun kom til verden i 1950.  Hun er en popsanger, komponist og låtskriver som er mest kjent for sin tid i ABBA. Men hun startet sin musikalske karriere rundt fem år før bandet ble etablert. Hun hadde da gitt ut to låter som havnet på Svensketoppen med sine egne komposisjoner. Det ble flere innspillinger som hun gjorde både før tiden mad ABBA og under tiden bandet var aktivt, rundt seks album ble det. Hun hadde klart og gjort seg en god karriere som solo artist før de startet opp gruppen.

Anni Frid Lyngstad

Anni Frid Lyngstad

Den andre kvinnelige artisten i gruppen var Anni Frid Lyngstad, hun kommer i fra Ballangen som ligger i nord Norge. Hun kom til verden i 1945 og da hun var bare to år gammel flyttet hun sammen med bestemoren til Sverige. Her begynte hun sin musikalske karriere tidlig, allerede som 13 åring fikk hun seg jobb som jazz sangerinne, noe som igjen førte til at hun så startet sin egen gruppe som ble kaldt Anni Frid Four. Hun fortsatte i samme stilen og vant senere en talentkonkurranse som var arrangert i tv som medførte til at hun ga ut et album. Det ble flere innspillinger på henne før de så startet opp gruppen. Hun har spilt inn over ti album så langt i sin solokarriere.

Bjørn Kristian Ulvaeus

Bjørn Kristian Ulvaeus kom til verden i Gøteborg i 1945, også han hadde en musikk karriere før ABBA. Han var med i en gruppe som het Hootenanny Singer hvor han var vokalist og gitarist. Dette var en populær gruppe på 60 tallet som hadde mange opptredener i folkeparker rundt omkring i Sverige og hadde rundt 40 låter inne på svensketoppen i de årene de drev på. Han var også medlem i The Hep Stars i rundt fire år, så også han var en dreven musiker før ABBA startet opp.

Benny Bror Gøran Andersson

Benny Bror Gøran Andersson

Benny Andersson kom til verden i 1946 i Stockholm, han er en sanger, komponist, låtskriver og pianist. Også han hadde en bra karriere før ABBA, også han var med i gruppen The Hep Stars. Her spilte han piano og orgel og sto for flere av gruppens store hits. Benny og Bjørn innledet så et samarbeid med å skrive låter for The Hep Stars, dette førte igjen til at de startet og opptre sammen med Agnetha og Anni Frid og starten på ABBA vart da et faktum.