Prince Rogers Nelson født i juni 1958 var en amerikansk sanger og sangskribent, skuespiller, filantropist, danser og plate produsent. Han var en musikal innovatør som ble kjent for sitt eklektiske arbeid. Han ble også kjent for sine overdrevne scene opptredener, sine meget spesielle klær og makeup og ikke minst hans store spekter med sin stemmeprakt.

Hans musikk strakk seg over mange genrer fra Funk, rock, R&B, new wave soul og pop. Han har solgt over 100 millioner plater på verdensbasis som gjør ham til en av de som har solgt mest plater i historien. Han har vunnet syv Grammy priser og en Akademisk pris for filmen Purple Rain. Og han ble innlemmet i Hall of Fame for Rock & Roll i 2004. Rolling Stone rangerte Prince på 27. plass av 100 beste artister og kalte ham den mest innflytelsesrike artisten innen Rock & Roll.

Prince

Prince

Ungdommen

Prince ble født i Minneapolis, Minnesota og utviklet tidlig en stor interesse for musikk allerede i slutten av ten-årene. Som 18 åring så signerte han sin første platekontrakt med Warner Bros. som ga ut hans debut album «For You» i 1978. Hans album fra 1979 solgte til Platina, og hans neste tre album – Dirty Mind i 1980, Controversy i 1981 og 1999 i 1982 – bare fortsatt hans suksess og ga ham et godt utstillingsvindu for sine fremtredende seksuelle tekster blandet inn i hans dans, funk å rocke musikk. I 1984 begynte han å kalle backupbandet sitt for «The Revolution» og han ga ut «Purple Rain» som også var tittel-låten til hans selvtitulerte filmdebut i 1984. Men dette ble raskt han mest kritiske og kommersielle og suksessfulle utgivelse. Albumet lå 24 uker på rad på toppen av «Billboard 200! og solgte over 200 millioner eksemplarer verden rundt.