Superstjernen Prince gikk fra oss alt for tidlig dessverre, da han tok en overdose med tabletter i 2016. Men han klarte å sette sine spor de årene han var med oss. Store og sterke spor – hvem husker vel ikke han Purple Rain film og musikk fra midt på 80 tallet. Det må vel være hans mest kjente musikk i hans karriere. Men totalt klarte han å produsere nesten 40 album, og han deltok i fire filmer og to TV show. Og han var en aktiv artist på mange måter. Han var ute på Tour nesten 30 ganger i løpet av karrieren fra 1979 til 2016.

Oppveksten

Prince Rogers Nelson ble født i Minneapolis og var sønn av Mattie Della og John Lewis Nelson. Begge hans foreldre var Afrikansk-Amerikanske, og hans besteforeldre var boende i Louisiana. Alle fire av hans besteforeldre kom fra denne staten.

Prince sin far var en pianist og låtskriver, og hans mor var en jazz sangerinne. Navnet Prince Rogers var farens artistnavn. Dette brukte han når han opptrådte og spilte for gruppen Prince Rogers Trio. Hans far skal ha uttalt at han tildelte sønnen dette navnet for at han ville at han skulle gjøre alt han selv ville gjøre. Som barn hadde Prince nick navnet Skipper. Prince skal ha sagt at han var født som epileptiker og brukte å ha anfall når han var ung. Prince skal også ha sagt; Min mor fortalte meg at jeg en dag skal ha kommet inn til henne og sagt; «Mor, jeg kommer ikke til å være syk mer – hvor hun da svarte med Hvorfor? Og Prince svarte at en engel hadde fortalt ham nettopp det»!

Oppveksten

Oppveksten

Prince sin søster Tika Evene – normalt kalt bare Tyka – ble født i 1960. Etter dette gikk Prince sine foreldre fra hverandre og moren giftet seg på nytt noen år senere. Prince kom ikke veldig godt ut av det med sin stefar, så han bodde mye av sin ungdom med sin far.

Både Prince og hans søster utviklet tidlig stor interesse for musikk. Deres far støtte de begge godt i denne interessen og det var av sin far Prince fikk sin første gitar. Men Prince kunne tidlig traktere både gitar, trommer og keyboard. Han var et multitalent innen musikk og han var etter hvert meget produktiv utover i sin karriere.

Prince spilte en del basketball i sin ungdom for Minneapolis’ Bryant Junior High og etter det fir Central High School. Men han spilte også fotball og baseball. Og han brukte fra tid til annen basketball som avkobling også senere i sitt liv.

Bortgangen

At Prince gikk bort så alt for tidlig er det ingen tvil om – den mannen kunne enda ha gjort masse i musikkens verden. Trist at sykdom og medisiner skal fjerne en slik stor artist så tidlig.

Jeg skal ikke spekulere noe i hvorfor og hvordan og hva som skjedde. Jeg bare kan konstatere at han er borte og vil bli savnet for evig og alltid av veldig mange fans rundt omkring i hele verden.