Det er mange musikk stiler ute i verden, alle har sine egene stjerner som gjør det bra både innenlands og internasjonalt. Det er mye hardt arbeid som ligger bak disse suksessene, mange timer med øvinger og sammkjøring musikerene seg imellom må stemme godt overens. Det og lykkes med musikken er avhengig både av tekstene, musikken og ikke minst vokalisten som skal fremføre låten på best mulig måte.

Mayhemen

Mayhemen

Mayhem er et black metal band i fra Norge, inspirert av grupper i det tidligere heavy miljøet ble bandet opprettet i midten av 80 tallet av trioen Kjetil Manheim, Øystein Aarseth og Jørn Stubberud. Gruppen har fått omtaler som ”The Weirest Band in the World” noe som muligens stemmer når man ser på historikken til bandet. Med to nye medlemmer, Svein E Kristiansen og Eirik Norheim kom til og da lagde de sin første plate, innen det hadde de kun lagt ut demoer. Det var i slutten av 80 tallet at de lanserte Deathcrush som ble fort utsolg, så de valgte og sende ut en ny ladning av platen i begynnelsen av 90 tallet. Noen av grunnene til at de har fått omtalen ”The Weirest Band in the World” kommer av flere ulike hendelser. Den første alvorlige episoden var da Per Yngve Ohlin også kaldt Dead tok sitt eget liv i 91,  det var et makabert syn som møtte Øystein Aarseth som var den som fant han. Dead hadde kuttet opp pulsårene for og så skyte seg selv med hagle i hodet. Mange rykter går om denne episoden, det sies at Aarseth gikk og kjøpte seg ett kamera for og fotografere liket før han så ringte polititet. Ett av disse bildene skal så ha blitt brukt til ett plateomslag på albumet dawn of the Black Hearts. Dette albubsbildet ble så kåret til tidenes mest kontroversielle, kanskje ikke så rart.

Men det stoppet ikke der, ryktene sier også at det ble tatt deler av hans hjerne som han så skulle ha spist og lagd smykker av hans hodeskalle. Ikke rart at de får sånne omtaler og kallenavn. Senere så drepte Varg Vikernes gitaristen Øystein Aarseth, han ble så dømt for dette drapet og Snorre Ruch som også var gitarist i bandet da ble dømt for å ha vært medskyldig i drapet. Tidligere vokalister i gruppen har vært Nils B Svensson, Ståle Redalen, Eirik Norheim, Stian Johansen, Per Y Ohlin, Kittil Kittelsen og Svein E Kristiansen. Gitaristene Snorre Ruch, Rune Eriksen og Øystein Aarseth. Bassist Varg Vikernes og på trommer Torben Grue og Kjetil Manheim. Dagens gruppe består består av Atilla Csihar, Charles Hedger, Jørn Stubberud, Morten B Iversen og Jan A Blomberg. Det har blitt nesten 30 plate innspillinger og videoer som de har produsert opp gjennom årene de har drevet på. Det har også blitt utallige konserter både i Norge og i utlandet.

Om man ønsker og se hva de driver med nå for tiden, kan du logge inn på deres hjemmeside her for å få oppdatert informasjon.