Mange mener at heavy metal stilen på musikken ikke har noe med musikk å gjøre. Men det er også utrolig mange som foretrekker nettopp denne musikkstilen. Mange band innen heavy metal har blitt utrolig populære, og stort sett over hele verden har man miljøer som elsker denne stilen. Det er jo gjerne det okulte og mystikken som mange tiltrekkes av. Det har også kommet til flere typer heavy musikk som punk rock, metal rock og flere andre varianter.

Judas Priest

Judas Priest

Judas Priest

Judas Priest et heavy metal band i fra England ble startet i slutten av 60 tallet. Det tok noen år før de ga ut sin første plate som het Rocka Rolla, her var det en blanding av hard rock og heavy metal stil som ble spilt. Det har blitt nesten 30 utgivelser i fra bandet etter det, studioalbum, live og samlealbum mm. Dagens gruppe består av Rob Halford, Ian Hill, Glenn Tipton, Richie Faulkner og Scott Travis.

Deep Purple

Deep Purple er også en hardrock gruppe som ble etablert i slutten av 60 tallet. Denne gruppen er også i full vigør den dag i dag. Medlemene hadde vert med i forskjellige band rundt omkring og bestemte seg så for og danne nettopp Deep Purpel. Det var da John Lord, Ritchie Blackmore, Rod Evans, Ian Paice og Nick Simper som ble den beste sammensettningen av gruppen. Bandet gjorde det veldig bra i fra oppstarten til midten av 70 tallet da de ble oppløst. Det to nesten ti år før de igjen var samlet som gruppe  og de fortsatte sin suksess som de hadde før oppløsningen. Det har blitt omtrent 30 plateutgivelser av gruppen så langt, den siste var i 2017 og het Infinite. Det er ikke umulig vi får flere plater fra denne gruppen. Dagens medlemer er Roger Grover, Ian Gillian, Ian Paice, Don Airey og Steve Morse.

Deep Purple

Deep Purple

Nazareth

Nazareth er en av de mest kjente bandene i fra slutten av 60 tallet. De kommer i fra Skottland og hadde hard rock som sin musikk stil. De hadde sin beste tidunder 70 tallet men er fortsatt med i den musikalske verden. Bandet ble startet av fire unge menn Pete Agnew, Darrel Sweet, Dan McCafferty og Manny Charlton. Det har vert en del utskiftinger av bandmedlemmene opp igjenom årene. Dagens band består av Pete Agnes den eneste som har vert med fra starten, Jimmy murrison, Carl Sentance og Lee Agnew. Etter et par år flyttet alle medlamene av gruppen til London for og prøve lykken derfra, noe som dem klarte ganske bra. Året etter at de flyttet ga de ut sin første plate med tittelen Nazareth og de fulgte på med Exercises året etter uten og få det store gjennombruddet. Det kom når deres tredje plate kom ut, det var Razamanaz som gjorde det året derpå og suksessen var et faktum. Det har så blitt over 20 plater som de har gitt ut og over ti live og samlealbum så langt.

Det har blitt mange konserter verden rundt på disse gutta, også i Norge har de vært. Første gang i begynnelsen av 70 tallet og den siste var for syv år siden. De driver jo fortsatt og opptrer så det kan nok være mulig de tar en tur hit igjen.