Det har hvert og er fortsatt mange stjerner innen den musikalske verdenen, enkelt personer og grupper har oppnådd enorm popularitet. En av disse gruppene som dessverre ikke er samlet i dag er gruppen The Beatles. Denne gruppen ble dannet i 1957 og besto da av Paul McCartney på bass og vokalist, George Harrison gitar og vokalist, John Lenon rytmegitar og vokalist og Ringo Starr på trommer og vokalist.

James Paul McCartney

James kom til verden i 42 i byen Liverpool, han har fått betegnelsen Multi-instrumentalist, han var også vokalist, komponist og låtskriver, en mann med mange talenter. Han startet opp med sin karriere som gitarist i gruppen The Quarrymen som etterhvert byttet navn til The Silver Beatles som igjen byttet til bare The Beatles i 1960. Det var ikke bare instrumenter han var dyktig på, det var han og John Lennon  som stod for det meste av låtskrivingen i gruppen. Han lagde så mange låter at han også har fått plass i Guinness rekordbok for sine over 50 top ten låter, noe som ingen andre har så langt klart. Han fikk også sammen med resten av The Beatles Order of the British Empire av dronningen. Ikke verst av en gruppe ungdommer som ble sett på som noen rebeller. Han fikk tidlig inn det musikalske miljøet i barndommen, hans far var en ivrig på trompetent og pianospiller som lærte både James og hans ett år yngre bror Michael det meste om musikk. Det var ikke bare faren som var musikk interessert, stort sett hele hans familie hadde  noe med musikk å gjøre. Det gjenspeilte seg ved familieselskaper da det gjerne ble sunget og spilt musikk, da gjerne litt konkurranse preget for og overgå hverandre.

James Paul McCartney

James Paul McCartney

Hans store gjennombrudd kom som følge av hans låter, som bassist og vokalist i The Beatles. Han var også under de første årene en damenes venn, han ble sett på som den med det beste utseende av damene og tiltrakk seg nok mere oppmerksomhet i fra dem enn sine kollegaer i gruppen. Han var dessuten den siste i gruppen til og gifte seg, så han hadde det nok litt mer morsomt på damefronten enn de andre. Men som med de fleste så traff han sin utvalgte han også, det var Linda Eastman som han møtte i slutten av 60 tallet.

Han var ikke bare den siste i gruppen som ble gift og men også den eneste som fortsatt var gift med den samme kvinnen da bandet ble oppløst. Det ble ikke bare innen The Beatels han skrev låter, han startet også og skrive for andre artister både i vanlige sangtekster og til musikaler noe som han fikk  Ivor Novello pris for. Da tiden med The Beatles var over dannet han gruppen Wings som da besto av  hans kone Linda, Denny Laine og Denny Seiwell til og begynne med. Det ble en del utskiftinger av medlemmene i de årene gruppen drev på, det varierte mellom fire og helt opp til 20 medlemmer i perioder.

Det ble omtrent 12 plateinnspillinger på Wings som gjorde det sånn passelig bra, men langt unna The Beatels sine prestasjoner.