Vi har hatt, vi har og vi vill garantert få flere store sang og musikk stjerner i Norge. Det kommer stadig nye talenter til som gjør det bra både i landet og tar spranget og klarer seg godt også internasjonalt. De fleste starter i barneårene med og vise interesse og talent, men det er også en del som ikke starter før de er blitt voksen. En god del av artistene deltar i talent konkurranser og blir da oppdaget av plateprodusenter og andre innen bransjen og hjelper dem så videre i karrieren.

Tone Damli Aaberge

Hun er en sanger som kommer i fra Sogndal i Sogn og Fjordane. Hun tok sin musikalske utdanning ved Firda videregående skole hvor hun studerte dans, drama og musikk. Hennes gjennombrudd kom da hun deltok i talent konkurransen Idol i midten av 2000 tallet, her kom hun på en andre plass og det ble starten på karrieren hennes. Dette gjorde at hun valgte og avslutte skolegangen og satse for fullt på musikken. Samme året ga hun så ut sitt første album som solgte til gullplate, ikke verst av en nybegynner. Hun har drevet på med mere en bare musikk, det ble også en rolle som hoved stemmen i en animasjonsfilm og hun har deltatt i programmet Skal vi danse hvor hun endte på en tredjeplass. Hun var også med i den Norske Melodi Grand Prix hvor hun kom helt til finalen, men her ble hun nummer to og gikk ikke videre. Det ble flere plater på Tone og hun fikk igjen noen låter som lå på topp på forskjellige lister. Det ble også jobb som dommer i Idol i et par sesonger innimellom de andre spillejobbene hun var med på.

Jo Nesbø

Jo Nesbø

Nesbø som er i fra Oslo er en mann med mange ting på gang, han har sin utdannelse innen finans og siviløkonomi. Med arbeid som aksjemegler, journalist, låtskriver og vokalist har han nok å gjøre. I ungdommen spilte han også aktiv fotball, da i Molde fotballklubb, men karrieren her ble ikke lang for begge korsbåndene røk og fotballen var over for han. Musikken vart han tidlig interessert i, han var en tid med bandet I de tusen hjem som var et lite såkalt kjellerband. Så fikk han høre en jazzbassist spille og det ble starten på bandet Di Derre. De startet og turnere etter rundt ett år etter at de startet bandet og det gjorde at de etter hvert fikk en platekontrakt og platen Jenter & Sånn som ble godt mottatt. Det ble faktisk dem platen som bandet har solgt mest av så langt, en bra start det. Innimellom plater og opptredener rundt omkring fortsatte Nesbø med å jobbe som aksjemegler, men det tæret selvfølgelig på. Han tok derved en permisjon i fra alt og dro ut i verden, men han startet da på sin karriere som skribent og igjen ble det en suksess for han. Den første boken ble belønnet med Riverton prisen for den beste Norske kriminalroman. Det ble ikke så mye fritid på han som han hadde planlagt, men han hadde nå gjort det ganske godt på både musikken og på forfatterskapet sitt.