Det er mange måter å bli superkjendis på. Jeg skal ta for meg noen av de som de senere årene har blitt kjendiser her i landet. Og kanskje litt om hvordan de har blitt kjendiser. Skal forsøke å lage en utsøkt blanding av folk fra så mange forskjellige yrker og profesjoner som jeg bare klarer i farten. La meg begynne med en med mange kvaliteter.

Staysman

Stian «Staysman» Thorbjørnsen er født 10. mars 1982. Han er artist, låtskriver og programleder. Han slo igjennom som «Paradise-Stian» i sesong 4 av TV 3-serien Paradise Hotel. Thorbjørnsen utgjør sammen med sin venn Lasse Jensen duoen Staysman & Lazz. Stian har deltatt på mange måter i musikkens verden. Saker han har deltatt i opp gjennom sin karriere er streamet over 75 millioner ganger. Han har vært med og solgt til platina ni ganger og fire ganger til gull. Albumet Helt sykt store hits lå 20 uker på VGlista og ble det mest avspilte norskspråklige albumet i 2014. Høsten 2015 deltok Stian i programmet Skal vi danse på TV 2, hvor han endte opp med en andreplass, og i 2016 gjorde han sin hittil største programlederjobb, da han ledet VG-lista på Rådhusplassen i Oslo.

DE NYE SUPERKJENDISENE

De senere årene har en ny gruppe superkjendiser dukket frem. De nye kjendisene står det ikke om i Se og Hør eller får TV tid i beste sendetid på NRK eller TV2. De er heller ikke i landets mediekanaler på andre måter. Nei de er online kjendiser – Store kjendiser på YouTube.

Pelle K

Har du hørt om Pelle K? Sara Beauty Corner? Noodworks? Vareide? Glittergirls? Vær så snill, si nei.

Etter at jeg ble gjort oppmerksom på disse nye kjendisene i Norge måtte jeg jo gjøre litt research rundt de. Og de var ikke vanskelige å finne på nettet!

Pelle K er en sanger som filmer seg selv mens han synger coverlåter, ofte ikledd singlet og lange smykker, legger de opp på Youtube og får helt sinnsykt mange views. Pelle K sin rekord etter hva jeg kan se er en video på 4 minutter som har totalt over 14 millioner visninger på 2 år.

Pelle K

Pelle K

Saras Beauty Corner

En annen stor norsk superkjendis er Sara fra Bergen. I dag er hun den største YouTube kjendisen fra Norge. Hun har totalt langt over 500 millioner visninger av sine videoer. Pelle K er også helt i toppen på lista over de største norske YouTubeerne FØR Nico&Vinz og andre etablerte kjendiser.

Saras Beauty Corner drives av Sara som er en vanlig norsk jente som liker å pynte neglene sine og lage smykker og har tilfeldigvis også over 4 millioner abonnenter på videoene sine.

Det mest uforståelige, synes jeg, er disse spill-YouTuberne. Disse gutta, og jentene, filmer seg selv mens de spiller Minecraft, legger det ut på YouTube og får sinnsykt mange views.

Jeg visste jo at det fantes YouTube-kjendiser. Var det ikke sånn Justin Bieber ble fanget opp? Men at det satt ungdommer rundt omkring i norske bygder og byer og var superkjendiser bare i kraft av å være seg selv – det ante jeg ikke. Her har jeg virkelig gått glipp av noe.

Jeg må si at jeg blir imponert av disse YouTuberne. Mange av filmene er bra laget og de treffer jo åpenbart sin målgruppe. Hvorfor i all verden skal Pelle K melde seg på Idol? Han er jo allerede en superkjendis og tjener penger på det han driver med!