Det er mange superstjerner og superkjendiser som har levd opp gjennom årene. Men uten tvil så er Michael Jackson en av de aller største som har levd, ihvertfall i nyere tid.

Michael Joseph Jackson – født 29. august 1958 i Gary i Indiana i USA, død 25. juni 2009 i Los Angeles i California i USA var en amerikansk artist, danser, låtskriver og filantrop. Han ble kalt «Kongen av Pop» hans bidrag til musikk, dans og mote sammen med sitt omtalte personlige liv gjorde ham til en global figur i populærkulturen i over fire tiår.

Det åttende barnet

Michael var det åttende barnet i Jackson familien og han gjorde sin profesjonelle debut I 1964 sammen med sine elder brødre Jackie, Tito, Jermaine og Marlon som et medlem av gruppen Jackson 5. Han startet sin solo karriere i 1971. Tidlig på 80 tallet ble han en dominerende artist innen populær musikken. Hans musikkvideoer inklusive “Beat It”, “Billie Jean” og “Thriller” fra hans 1982 album Thriller, ble så store at de i dag fremstår som eksempler og som promoterings verktøy innen industrien. Disse videoene var også med på å skaffe MTV det navnet denne kanalen har hatt opp gjennom årene.

Jackson’s album fra 1987 – Bad – ble det første albumet i historien til å ha fem singler som toppet Billboard Hot 100 listen fra samme album. “I Just Can’t Stop Loving You”, “Bad”, “The Way You Make Me Feel”, “Man in the Mirror” og “Dirty Diana” var alle innom på førsteplass.

Han fortsatte med videoer som “Black or White” og “Scream” i løpet av 1990, og økte sitt rykte som turnerende soloartist. Michael Jackson utviklet også flere spesielle danseteknikker gjennom sin opptreden i sine egne videoer. Og flere av de teknikkene ga han selv navnene på, «The Robot» og Moonwalk. Hans karakteristiske lyd og stil har influert mange artister i forskjellige musikk genre.

Det åttende barnet

Det åttende barnet

Verdens Beste

Hans album Thriller er det albumet i verden som har solgt mest gjennom tidene. Det er estimert til å ha solgt 65 millioner kopier verden over. Flere av han andre album når også meget høyt opp på listen over de album som har solgt mest i verden.

Han er fått tittelen Verdens mest suksessfulle underholdningsartist gjennom tidene av Guinness Rekord. M. Jackson er en av svært få artister som har blitt nominert og innsatt to ganger til Rock and Roll Hall of Fame. Han er også innsatt i Hall of Fame for låtskrivere og Dance Hall of Fame som eneste danser fra pop og rock musikken.

Noen av hans andre prestasjoner er flere noteringer i Guinness World Records, 13 Grammyer, Grammy Legend Award, Grammy Lifetime Achievement Award, 26 American Music Awards-mer enn noen annen artist-inkludert “Artist of the Century» og «Artist of 1980 årene” , 13 nummer én-singler i USA i løpet av sin solokarriere – mer enn noen annen mannlig artist i Hot 100 verdenen – og en estimert omsetning på over 350 millioner plater på verdensbasis

Han har flere hundre andre utmerkelser over hele verden – noe som gjør han til den mest utnevnte artisten I historien av populærmusikk.

Det er enda mye som kunne vært skrevet og snakket om rundt denne superartisten. Men vi stopper her, men kommer evnt tilbake med mer ved en senere anledning.