Det har blitt mange store stjerner i fra hele verden med tiden, mange av disse lykkes bra i starten av sin musikalske karriere mens andre må ha litt tid for å oppnå internasjonal stjerne status. De som absolutt topper lisen med mest solgte singler og plater er The Beatles med Elvis Presley ikke langt under. Mickael Jackson innehar en grei tredjeplass på denne listen og rett bak finner vi Madonna.

Madonna

Madonna Louise Ciccone kom til verden i slutten av 50 tallet i Bay City som ligger i Michigan. Hun er en allsidig dame, hun er vokalist, musiker, låtskriver, skuespiller, forretnings kvinne, danser og produsent med mere. Hennes musikalske karriere startet da hun var rundt 20 år gammel da hun flyttet til New York og ble med i gruppen Breakfast Club som vokalist, gitarist og trommeslager. Det første albumet hennes kom ut nesten fire år senere og het Eponymous debut album. Dette var en satsing i fra Sire Records som også sto for hennes debut singel Everybody året før og som ble en hit for henne. Hun fulgte opp med flere suksessfulle album og singler utover 80 tallet og hennes popularitet vokste hele tiden. Hennes spesielle kles stil, musikkstil og opptreden på scenen gjorde henne til et stort forbilde for mange unge jenter og kvinner. Populariteten økte betydelig internasjonalt da hun ga ut albumet Like a Virgin, albumet gikk til topps i mange land. Det ble også det første albumet fra en kvinne som solgte mere en fem millioner eksemplarer i USA og ble belønnet med diamant plate for det. Det ble solgt over 21 millioner eksemplarer på verdensbasis av dette albumet, slett ikke dårlig. Hun fikk også en god del kritikk angående denne platen, det var mange som mente hun oppførte seg uanstendig på scenen når hun fremførte disse låtene.

Filmen

Det var nok forholdet til skuespilleren Sean Penn som også ble hennes ektemann som satte farten på hennes skuespiller karriere. Hennes første film jobb ble en liten rolle som sanger på en lokal klubb, filmen het Vision Quest som ble lagd i midten av 80 tallet. Det samme året ble det nok en film, denne gangen en komedie som het Desperatley Seeking Susan. I begge disse filmene sang hun sine egne låter som fort toppet listene. 1985 ble et travelt år for Madonna, først to filmer og så sin første tour som gikk rundt i Nord Amerika.  Det ble igjen en suksess for henne, men det kom en liten nedtur for henne det året også. Playboy og Penthouse publiserte nakenbilder av henne tatt syv år tidligere, dette fikk selvfølgelig store oppslag i media og hun fikk mye kritikk for dette.

Madonna

Det ble stadig utgitt singler og album imellom jobben som skuespiller, i filmen Shanghai Surprise mottok hun prisen Golden Raspberry Award for Worst Actress. Ikke den prisen hun siktet etter vil jeg tru. Det har blitt over 20 filmer på henne så langt, 13 studioalbum, over 100 singler, rundt 100 forskjellige musikk videoer på henne så langt. Så hun gjør det bra. Men det er ikke bare musikk og film hun driver på med, hun har også suksess med fire egne kles merker som også selger godt.