Mange grupper ble etablert i 60 og 70 årene, mange driver fortsatt på men en del har nok blitt oppløst av ulike grunner. En av disse bandene er hardrock bandet Led Zeppelin, etablert på slutten av 60 tallet i Birmingham i England. Dette var et blues-basert hardrock band som fort ble enormt populære. Gruppen har solgt over 300 millioner plater, noe som bringer dem opp på tredjeplassen over mestselgende artister verden over.

Starten

Starten

Det var Jimmy Page, John Paul Jones, Robert Plant og John Boman som etablerte bandet Led Zeppelin. Det skjedde etter at det gruppen Jimmy Page spilte i ble oppløst, det var The Yardbirds som ble etablert i staten på 60 tallet. The Yardbirds hadde satt opp flere show i Skandinavia da gruppen besluttet å avslutte samarbeidet. Jimmy fikk da lov til å fortsette rundturen med de oppsatte spillejobbene og fortsatt bruke navnet. Når så turen i Skandinavia var over byttet de navn til Led Zeppelin, de fikk fort flere spillejobber i Europa og Amerika hvor det ble ganske mange konserter på gruppen. De spilte inn sin første plate etter bare ett år som gruppe, det var en miks av hardrock, folke rock og blues. Denne platen ble veldig godt mottatt og på noen få år tjente de inn over 7 millioner dollar. Det ble en god del turneer på gruppen det første året samtidig som de spile inn sin andre plate. Denne platen gikk raskt på toppen av listene både i Europa og Amerika. De hadde da på knapt ett år blitt verdens stjerner.

Medlemmene

Medlemmene

Jimmy Page kom til verden i midten av 40 tallet i Heston i England, gitarist, musiker, plateprodusent, komponist og låtskriver. Han startet tidlig med og spille gitar, allerede som 12 åring. Han ble fort skikkelig flink på gitaren og ble en ettertraktet studiomusiker. Han var med i flere forskjellige kjente grupper før han endte opp sammen med The Yardbirds da han var litt over 20 år gammel. Robert Plant kommer i fra West Bromwich i England, han er fire år yngre en Page. Han er nok mest kjent som vokalisten i gruppa, men han drev også på med og komponerte, låtskriver og musiker. Han var en relativ ukjent artist før han ble med i gruppen, han klarte jobben bra og opparbeidet seg fort respekt i fra de andre medlemmene. John Bonham også i fra England er like gammel som Robert, også han startet med musikken tidlig i livet. Han var bare ti år gammel når han fikk sin første tromme og fikk noen år senere sitt første trommesett. Han startet da også i ung alder og spille i forskjellige lokale grupper, det var da han ble kjent med Plant og de ble gode venner raskt. Det var Plant som anbefalte han for Jimmy Plant da han startet Led Zeppelin. Han ble betegnet som den beste trommeslageren i rockehistorien av mange. John Paul Jones er i fra Kent i England, han kom i fra en musikalsk familie og lærte seg å spille piano som liten gutt. Han spiller på mange forskjellige instrumenter men er best kjent for sin bassgitar. Bandet ble besluttet oppløst i 1980 da Bonhams døde, de andre så ingen vits i å fortsette uten han.