At det kommer og forsvinner mennesker her på jorden er en naturlig sak. I løpet av det året som har gått har det blitt en del artikler om kjendiser som har gått bort av forskjellige årsaker. Noen etter lengre tids sykdom, andre på grunn av høy alder og noen gikk bort både for tidlig og alt for fort.

2016 avsluttet nitrist etter at meldingen om at nok en kjendis og stor artist er død.

Dødsfallet til George Michael (53) føyer seg inn i en rekke med internasjonale kjendiser som har forlatt verden det siste året.

Flere har også påpekt dette i sin hyllest til popikonet. Blant dem er Madonna, som ber hele 2016 om å «dra til helvete».

Her er noen av dødsfallene som har preget året som har gått:

David Bowie

To dager etter å ha gitt ut sitt siste album, døde den britiske artisten David Bowie 11. januar. I 18 måneder hadde han holdt kampen mot kreften skjult for omverdenen da han døde omgitt av sin familie, 69 år gammel.

Han brukte de siste månedene på å fullføre sitt siste studioalbum, som fikk en svært varm mottakelse.

David Bowie

David Bowie

Alan Rickman

De færreste visste at han var kreftsyk, men 18. januar tapte den britiske skuespilleren kampen mot kreften, 69 år gammel.

Alan Rickman er kjent fra en rekke store filmer, ikke minst som karakteren Severus Slur i «Harry Potter».

Publikum husker ham også fra rollen som Harry i den evige juleklassikeren « Love Actually» – mannen som faller for sin mystiske kollega, og som sårer sin kone Karen (spilt av Emma Thompson) ved å kjøpe en svært personlig julepresang til sin unge flørt.

Alan Rickman

Alan Rickman

Glenn Frey

Gitaristen Glenn Frey var en av de originale medlemmene i det amerikanske rockebandet The Eagles. Etter å ha kjempet mot sykdom i flere måneder, døde han 18. januar. Han ble 67 år gammel.

Frey medforfattet bandets største hits, deriblant «Hotel California», «Take It Easy», «Tequila Sunrise», «Desperado» og «Heartache Tonight».

Glenn Frey

Glenn Frey

Johan Cruyff

Den legendariske fotballspilleren og treneren døde 24. mars. Fem måneder tidligere hadde han blitt diagnostisert med lungekreft.

Kjent for sin ikoniske drakt nummer 14 og «Cruyff-finten», er nederlenderen å anse som en av fotballhistoriens beste spillere. Han scoret i årene 1964 – 1973 190 mål for Ajax, og ble i 1974 kåret til VMs beste spiller.

Dagen etter sin død ble Cruyff etter 14 minutter hedret i fotballkampen mellom Nederland og Frankrike med ett minutts stillhet.

Prince

Få dager etter at Prince ble innlagt på sykehus og avlyste konserter, kom nyheten om at den verdensberømte musikeren var død – 57 år gammel.

Artisten ble funnet livløs i en heis i sitt eget hjem i Minnesota 21. april.

Både her hjemme og rundt om i verden var fans og kjendiser i dyp sorg etter dødsfallet. Blant dem var superfanen Christer Falck og Ida Nielsen, som i seks år spilte bass for Prince.

Prince

Muhammad Ali

Den amerikanske bokselegenden hadde levd med Parkinsons sykdom i flere år da han døde 3. juni. Han ble 74 år gammel.

Muhammad Ali regnes som en av tidenes beste boksere og er trolig den mest kjente av dem alle. Han slo gjennom internasjonalt da han vant lett tungvekt under OL i Roma i 1960.

Muhammad Ali

Muhammad Ali

Samme år ble han profesjonell, og i 1964 ble han verdensmester i tungvekt, bare 22 år gammel.