Jimi Hendrix er en av artistene som anses og være en av verdens beste rocke artister. Jimi kom til verden i 1942 i Seattle i Amerika, og var en gitarist, vokalist og komponist. Han var en inspirasjonskilde, stilskaper og en av verdens beste gitarister. Dette gjorde han til en unik artist som mange så opp til. Hans store gjennombrudd kom da han var 24 år gammel i England med bandet The Jimi Hendrix Experience.

Barndommen

Hans mor var bare 17 år da han kom til verden, han ble da døpt Johnny Allen Hendrix. På grunn av økonomiske problemer flyttet de rundt omkring en del i barndommen hans. Dette gjorde vel sitt til at han havnet litt på kanten med loven, han ble tatt for biltyveri to ganger. Her fikk han valget mellom og gå inn i militæret eller to år i fengsel. Militæret fristet mere en fengselsmurene og han var da 19 år gammel når han ble innrullet. Her var han nok ingen mønster soldat, dårlig skytter, sov på vakt og nesten ingen respekt for regler. Det medførte til at han ble dimittert etter bare ett år i tjenesten.

King Kasuals

King Kasuals

King Kasuals

Han flyttet så til Tennessee til Clarksville sammen med Billy Cox, her traff de så Johnny Jones og startet bandet King Kasuals. Men det ble ingen stor suksess for gruppen i Clarksville, det ble bare noen sporadiske spillejobber som var dårlig betalt. Bandet flyttet så til Nashville hvor de spilte det svarte området av byen, langs Jefferson Street. Her gikk det bedre og de begynte og turnere sammen med The Chitlin Circut hvor han spilte sammen med sin gruppe og innimellom sammen med andre blues og soulband. Etter rundt tre år tok han farvel med gruppen og flyttet til New York City. Her spilte han en periode sammen med flere kjente artister, Isley Brother og Little Rickard, Ike and Tina Turner og Curtis Knights. Det ble ett forsøk til med ett nytt band, Jimmy James and The Blue Flames, med dette bandet klarte han å gjøre seg bemerket og fikk opparbeidet seg respekt for sin musikk. Men dette bandet holdt knapt ett års tid, det var da han tok turen til England.

Gjennombruddet

Gjennombruddet

Det var da Jimi kom til England for å starte sitt eget band fikk han god hjelp av sin manager til og finne egnede medlemmer til gruppen. Det ble Mitch Mitchell på trommer og Noel Redding på bass gitar som ble med Jimmi i fra starten av.De fikk fort oppmerksomhet i England og gjorde det bra der. Året etter tok de turen over til Amerika for å opptre på Monetrey Pop Festival, her gjorde de det også så bra at de fikk tilbud om være med på en turne som oppvarmingsband for The Monkeys. Men de forlot turneen raskt, det var nesten ikke noe publikum som kom.

Veien videre

De gjorde det vesentlig bedre på egen hånd, det ble fem singler og tre LP plater som alle ble store hits. Men forholdet innad i gruppen begynte å skrante og etter bare tre år sluttet så Noel Redding. Han gjorde det stort etter at gruppen ble oppløst med flere plateutgivelser som har blitt tatt veldig godt imot. Han gikk bort bare 27 år gammel i en leilighet i London.