Musikkstiler som hard rock, Heavy metal og lignende har fått en stor tilhenger skare med tiden. Da musikkstilen kom så smått på 60 tallet ble den ansett som djevelens musikk for mange, med stilen har overlevd og vokst seg stor. En del av disse bandene som oppsto på 60 tallet er fortsatt i full vigør. Og artistene er da jo selvsagt ikke akkurat noen ungdommer i dag men, de holder koken selv om noen er dessverre falt fra i løpet av årene.

Black Sabbath

Ett av disse bandene er Black Sabbat som ble etablert i slutten av 60 tallet av Ozzy Osbourne, Tony Lommi, Bill Ward og Geezer Butler. Gruppen kalte seg først for Earth men skiftet til Black Sabbath etter ett års tid. Mange mener denne gruppen var det første virkelige Heavy metal bandet, mulig det er tilfelle men det kom da mange nye band på den tiden med litt av den samme musikkstilen. De klarte og blir ganske populære fort og den spesielle musikkstilen har de beholdt til den dag i dag. Når man ser på alderen på de som er med i dag er det jo ikke akkurat ungdommer nei, Ozzy og Bill har blitt 70 år, Tony er ett år eldre og yngstemann Geezer er bare 69 år gammel.Musikken deres har blitt deres livsstil og de stopper nok ikke før helsa tvinger dem til det.Selv om bandet har vært av og på i perioder har de klart å gi ut rundt 20 studioalbum under disse årene.

Kiss

Kiss
Kiss

Kiss er nok ett band som har blitt store stjerner innen den harde musikken, det ble startet opp i starten av 70 tallet. Det var Gene Simons, Ace Frehley, Paul Stanley og Peter Criss som var de som var med i fra starten av. I dag består gruppen av Simons, Stanley, Eric Singer og Tommy Thayer. De brukte en ansikts maske av sminke når de sto på scenen så ingen visste hvem de egentlig var i mange år. Den tok de først av i 83 under ett MTV schow som gikk på TV. Denne sminken sammen med kostymene og pyroeffektene de brukte gjorde dem fort veldig populære, musikken deres har virkelig slått an i miljøet. Med over 100 millioner solgte album har det også blitt 30 platinaplater og 28 gullplater bare i Amerika. Her er den yngste i gruppen 58 år og den eldste er 69 år gammel, de holder alle fortsatt med for fult.

Iron Maiden

Iron Maiden
Iron Maiden

I midten av 70 tallet ble Iron Maiden startet av Steve Harris, det er en engelsk Heavy metal band som fortsatt holder på for fullt. Harris fikk med seg Dave Sullivan, Terry Rance, Ron Matthews og Paul Day og gruppen satte i gang med opptredener. Også denne gruppen har skiftet ut medlemmene med årene, og i dag er det bare Steve Harris som er igjen av den originale besetningen.

Bandet har vært av og på flere ganger under disse årene også, men de har funnet tilbake igjen og har ett imponerende platesalg med over 100 millioner solgte plater.Alle medlemmene i dag er over 60 år gamle, så dette er erfarne musikere.