For musikerne er det veldig viktig og få fremført musikken sin til så mange som mulig, ett flott sted og få dette gjort på er på festivaler. Festivaler finner man rundt omkring i hele verden året rundt og man får da spredt sin musikk utrolig bra. For de som er ganske ferske innen musikken og skal prøve å gjøre seg ett navn så er nok festivalene de beste plassene og få prøvd seg på.

Donauinsel fest

Den som har blitt verdens største utendørs festival er Donauinsel fest som holdes i Wien i Østerrike. Festivalen strekker sog over ett område på rundt fem kilometer og har over 20 scener som har blitt satt opp. Her får de lokale musikerne vist frem sin musikk til publikum som kommer i fra hele verden. Det er også mange super stjerner som opptrer her som Bonnie Taylor, Skorpions, Simple Minds og mange flere. Denne festivalen startet opp i 1984 så den har blitt en stor tradisjonsrik festival med tiden, med over tre millioner besøkende på de tre dagene festivalen pågår er det livat i området.

Mawazine

Mawazine
Mawazine

Den festivalen som man finner på andreplassen over verdens største er Mawazine festivalen som foregår i Rabat som ligger i Marokko.Her kommer det rundt to og en halv million mennesker innom som holdes i slutten av mai og starten av juni hvert år. Denne festivalen startet opp i 2001 og har også blitt en utrolig populær festival, her har stjerner som Whitney Houston, Rod Steward, Mariah Cary, BB King og mange flere som har opptrådd her. Festivalens historie er delt opp i to, i fra starten og frem til 2007 slet de med og finne sponsorer til festivalen og slet økonomisk. I 2008 kom Mounir Majdi inn og tok over styringen. Han er personlig sekretær hos kongen av Marokko og klarte og få økonomien på plass igjen. Selv om det ikke er så mange scener, kun syv tiltrekker de rundt 90 konsertene veldig mange besøkende.

Summerfest

Over til Amerika og til Milwaukee som ligger i Wisconsin finner man Summerfest festivalen. Dette er også en enorm stor festival med rundt en million besøkende som kommer de 11 dagene festivalen pågår i slutten av juni hvert år.

Summerfest
Summerfest

Her er det satt opp 11 scener hvor det da holdes rundt 800 konserter på. Mannen som startet opp festivalen var Henry W Maier som ble mektig imponert av Oktoberfest som holdes i Tyskland og lot seg inspirere til å starte opp noe lignende. I 1960 ble den første festivalen holdt så dette er en gammel god festival som har blitt blant verdens største festivaler.Årets festival er satt opp i fra den 26 juni til og med den syvende juli og har artister som Dustin Lynch, Willie Nelson, Alison Krauss, Lionel Richie og Jennifer Lopez pluss mange flere artister.Med den suksessen denne festivalen har hatt så satte de i gang med tilsvarende festivalen på vinteren, og den fikk da selvfølgelig navnet Winterfest. Den første startet vinteren 89/90 og holdes i Henry Maier Festival Park. Men denne festivalen klarte ikke å holde på i mer en åtte år før de ga opp.