Man kan vel trygt si at Elvis hadde et medfødt talent med sin spessielle sangstemme. Det å vokse opp under trange kår med musikken som den største interessen hjalp han nok litt på veien med og stadig trene på pianoet og gitaren. Det var ikke lett med skolekamerater som også drev med mobbing, så resultatet ble til at han holdt seg mye for seg selv med musikken.

Den første platen

Etter de to første demoene som han betalte selv for å spille inn fikk han en sjangse av plateselskapets direktør til og prøvespille sammen med ett par andre musikere. Det var i Sun Studios sine lokaler at de ble samlet og gjorde noen forsøk med noen ballader som ikke gikk helt bra. Det var under en av pausene at Elvis da alene begynte og synge og spille på gitaeren at det ble livlig i studioet. De andre hengte seg på og direktøren vart kjempefornøyd med låta Thats All Right. Disse platene han spilte inn For Sun Studios har i ettertid fått legende status for den måten han fremførte musikken på.

Elvis sitt gjennombrudd

Elvis sitt gjennombrudd

Gjennombruddet

Det ble flere plater med Sun Studios i året som fulgte, men han ble fort for stor for det lille platestudioet og det ble skrevet en ny kontrakt med RCA Viktor Suksessen var et faktum og han ble den best beltalte artisten noensinne. Elvis hadde sitt eget studioband som bestod av Bill Black D J Fontana og Scotty Moore,  de hadde alle hvert med Elvis i tiden han jobbet for Sun Studios.  Han fikk også sin egen faste gruppe på vokalistsiden som backinggruppe, det var The Jordanaires. Det var Hoyt Hawkis, Hugh Jarret, Neal Mattews og Gordon Stoker som stod bak denne gruppa når Elvis startet sitt samarbeid med RCA. Det internasjonale gjennombruddet fikk Elvis med låten Heartbreak Hotel, låten ble en kjempe hit verden rundt. Men det var ikke alle som satte pris på hans musikkstil og opptreden, han ble i enkelte kretser sett på som en opprører mot den eldre generasjonen med sin musikk. Han ble også sett på som en stor trussel mot god musikksmak og god moral. Etter bare ett år i RCA dominerte Elvis hit listene med suksess etter suksess, men så kom tiden at han skulle inn i det militære og mange mente det da vart slutt på hans storhetstid innen musikken. Men du verden og feil de tok. Det verserer historier om håret til Elvis når han ble satt inn i tjenesten, frisøren som klipte han skal ha kastet håret ut av vinduet, han angret nok på det da det senere ble sagt at Elvis sitt hår ble solgt for mange hundre tusen dollar noen år senere. Det var under tiden han tjenestegjorde i Tyskland at han for første gang traff Priscilla som senere ble hans kone.