Da Elvis var 25 år gammel dimitterte han i fra militæret. Når han da var ute av militæret så satset han både på musikk og på film, og han gjorde det bra begge steder. Det var for det meste musikalske komedier han var med i på film-lerretet. Han fikk skrev også flere nye låter på denne tiden, og flere av de ble presentert i filmene. Og nesten alt han tok tak i nå på denne tiden ble til suksess.

Ferden videre

Elvis misten sin mor under tiden han var i det militære, dette tok han veldig hardt da han hadde et veldig nært forhold til henne. Men livet gikk nå videre, han kom raskt ut med en ny LP plate som het Elvis Is Back og denne regnes som den beste han har lagt. Hans singelplater fortsatte og selge som om han aldrig hadde vert borte i en periode, salget gikk strykende. Også her i Norge hadde han en stor fan skare, det gjorde at han fikk sin første gullplate her i landet i 60/61 for platen Its now or never. Det kom flere trofeer hele tiden og han ble den første artisten her i landet som klarte og selge mere en 1 million plater, ikke dårlig når en tenker på innbyggertallet i landet på den tiden.

Ferden videre

Ferden videre

Endring

Han valgte så og endre sin stil noe, for og treffe et bredere publikum. Han gikk noe vekk i fra den rebelske opprørs stilen til en mere rolig holdning både i musikken og på lerretet. Han gjorde det bra i noen år men så kom det en liten nedtur, musikken og filmene ble omtalt som middelsmådig. Men for all del, han kom med noen store hit innimellom under denne tiden også. Det ble igjen fart på hans karriere etter et tv sendt show hvor han egentlig bare skulle synge noen julesanger men endte opp med og synge både gamle hit og en del nye, interessen for Elvis tok da ett kraftig hopp oppover igjen. Da Elvis var 32 år gammel giftet han seg med sin Prescilla, dette ekteskapet varte i bare seks år, men de fikk datteren Lisa Marie året etter at de hadde giftet seg. The King var tilbake på toppen igjen og ble bliende der. Det ble utrolig mange priser på Elvis, ikke uventet da han jo har toppet mange lister over lang tid.

Plater

Det har blitt mange plater opp igjennom årene, på femtitallet spilte han inn ni plater, på 60 tallet ble det hele 27 innspillinger, under 70 tallet økte det til hele 36 innspillinger, mens det på 80 tallet bare kom seks plater, 90 tok det seg litt opp igjen med 14 plater og 14 stykker på 2000 tallet. En anseelig samlig har det blitt.

Graceland

Graceland

Elvis sitt kjente hjem Graceland kom i familiens eie på slutten av 50 tallet. Da fikk hans foreldre beskjed om og finne seg et hus de kunne bo sammen i og med rundt 100 000 dollar falt valget på nettopp da Graceland. Dette ble Elvis sitt hovedhjem hel til han døde i 77. Det var Ginger Alden som da var hans forlovede som fant han død på badet. I dag fungerer boligen som et museum, og er åpnet for etusiaster som gjerne vil ha en titt på hvordan The King bodde.