Det er veldig mange som har gjort det godt innen musikken verden rundt og fått stjernestatus Musikksmaken er jo utrolig forskjellig og variasjonene innen musikken er jo også stor. Det som noen synes er topp musikk høres ut som jammer for andre. Men det er jo bra vi alle har forskjellige smaker. En av de virkelig store stjernene i England er jo Elton John, sanger, komponist, filmskuespiller, pianist og gitarist.

Unge John

Han kom til verden i Middlesex i England i 1947, hans fødenavn var Reginald Kenneth Dwight. Han byttet så navn til Elton Hercules John da han var omtrent 24 år gammel. Han brukte en sammensetning av navnene til to av sine venner som var John Baldry og Elton Dean og syntes det var et mere passende artistnavn. Han viste tidlig sin interesse for musikken, hans store favoritt i tenårene var Buddy Holly en Amerikansk Rock and Roll artist. Men det ble ikke lett for han å nyte den Amerikanske musikken da hans far forbød ham å høre på det, han måtte passe på når hans far var borte og nyte musikken sin. Elton og hans mor smuglyttet da til både Elvis og Buddy sin musikk da de var alene. Han lærte seg å spille piano tidlig og allerede som 11 åring kom han inn på Royal Academy of Music i London etter han hadde vunnet et stipend.

Elton John

Musikk karrieren

Allerede i 1960 dannet han så gruppen Corvettes sammen med noen venner, de endret navnet til Bluesologi etter en tid. Her startet han å skrive egne låter som gruppen så fremførte. Men han ville videre og forlot denne gruppen etter rundt syv år. Det ble så et samarbeid mellom han og Bernie Taupin, ett samarbeid som varte en god stund. De forsøkte tappert og få spilt inn sine låter men det gikk ikke så bra. Det var først når de fikk lov til å forsøke seg i Dick James Music Studio at de fikk spilt inn sin musikk. Men suksessen lot vente på seg, det ble ingen hits på dem men de hadde klart og gjøre seg bemerket i England. Han ble faktisk mere kjent i Amerika, da etter en stor opptreden i West Hollywood hvor han spilte en god del av sine låter. Men det tok nesten ti år til før han begynte og slå igjennom i hjemlandet. Det ble mange plateinnspillinger i tiden fremover, med opp til fire utgivelser på et år var han nok en arbeidsom låtskriver. Med suksessen kom det også noen problemer, han slet i en periode med alkoholen og kokain misbruk. Han valgt da å legge seg inn for behandling for disse problemene i starten på 90 tallet og klarte og komme seg ut av den onde sirkelen med misbruk. Han har holdt seg på toppen i mange år nå, det har jo medført til mange priser og utmerkelser på han. Den største utmerkelsen er nok da han ble slått til ridder av dronningen på slutten av 90 tallet, da kunne han bruke tittelen Sir foran sitt navn. Grammy Legend Award, Rockens æresgalleri og MusiCares Person of The Year er noen flere av hans utmerkelser.