Bruken av festivaler har blitt en flott måte for musikere, band og andre grupper som driver på med musikk å få sin musikk ut til mange mennesker.

Det finnes jo utrolig mange musikk festivaler verden rundt med stort sett alle typer av musikk som man kan tenke seg. Små intime festivaler med sin egen musikkstil og opp til enorme festivaler som trekker utrolig mye publikum i de dagene festivalen pågår.

Woodstock

En av de store festivalene er den Polske varianten av Woodstock – den kalles Przystanek Woodstock Festival. Denne festivalen startet opp i 1995 og den arrangeres av The Great Orcestra of Christmas Charity etter inspirasjon i fra den originale woodstock festivalen som finner sted i New York i Amerika.

Woodstock
Woodstock

Festivalen blir også betegnet som den største frilufts festivalen som finnes i Europa, om den ikke er den største så er den høyt oppe på lista. Hit kommer det godt over 400 000 mennesker innom i de tre dagene festivalen pågår og årets festival vil bli holdt i fra den første til og med den tredje august. Hit kommer det mange godt kjente artister som Ziggy Marley, Black Stone Cherry, Avatar og mange flere. Men det kommer da også selvfølgelig musikere og band som ikke er så godt kjente, en fin måte å få frem sin musikk på for de ferske musikerne dette.

Rock in Rio

Over til Amerika finner vi Rock in Rio festivalen som også hører til en av de største festivalene som finnes. Denne festivalen har holdt det gående i fra 1985 og blir holdt med jevne mellomrom og ikke fast hvert år som de fleste andre festivaler.Det var Roberto Medina som startet opp denne festivalen som da har blitt en av verdens største. Årets festival er delt opp i to, den første blir holdt i fra den 27 til og med den 29 september mens den andre blir holdt i fra den tredje til og med den sjette oktober.Hit kommer Drake, Foo Fighters, Bon Jovi, Red Hot Chilli Peppers og veldig mange andre kjente og ukjente artister. Området festivalen blir holdt på er enormt stort og det er satt opp mange scener som det spilles på så man kan vandre rundt på området og få med seg utrolig mange musikalske opplevelser under disse dagene.

Coachella

Coachella
Coachella

I Indoi som ligger i California holdes Coachella festivalen til, det offisielle navnet er Coachella Valley Musick and Arts Festival. Her får man en god blanding av musikkstiler og kunst av forskjellige typer, ett godt og variert program. Gründer av denne festivalen var Paul Tollett i 1999 og den holdes som regel i april måned. Neste års festival er satt opp på to helger midt i april. Årsaken til det er for å gi publikum muligheten til å kunne få med seg mest mulig av den underholdningen som finnes på festivalen. Musikkstilen her er lett blandet, rock, hiphop, indie og elektronisk musikk. Det er godt over 600 000 mennesker innom denne festivalen hvert år, så her er det også folksomt.