Som de fleste land har også Danmark sine musikkstjerner, både lokale og internasjonale suksesser har det blitt en del av herifra også. Som de fleste andre steder er noen av de Danske artistene heldige og treffer på de første plateutgivelsene sine og får en pangstart på karrieren sin. Andre igjen må jobbe hardt for å oppnå internasjonal suksess. Dette har jo selvfølgelig med talent og valg av riktige låter og gjøre.

Kim Larsen

Kim Larsen kommer i fra København, han er en allsidig mann som driver med sang skriving, forfatter, skuespiller, gitarist og vokalist. Han startet med musikk da han var omtrent 12 år gammel, da var det piano han lærte seg å spille på. To år senere fikk han sin første gitar, hans store idoler på den tiden var Little Richard, Jerry Lee Lewis, Cliff Richard og Elvis. Men det var ikke musikken som ble hans studier på skolen, han valgte og bli lærer og jobbet en stund som dette på Gerbrandskolen som lå på øya Amager rett utenfor København. Men dette yrket fristet ikke så mye, han forlot læreryrket og satset fult ut på musikken. Han startet opp så med bandet Gasolin i slutten av 60 tallet sammen med Wili Jønsson på bass, keyboard og vokalist, Bjørn Uglebjerg på trommer, Franz Beckerlee på gitar og vokalist.  De slo fort igjennom i Danmark og i resten av Skandinavia med sin musikk, for i starten sang de bare på Dansk så det ble ikke noen internasjonal suksess til å begynne med. Det var Kim som sto for det meste av låtene som de spilte, han skrev faktisk så mange låter på den tiden at han startet opp med en solokarriere ved siden av Gasolin.

Gasolin

Etter rundt tre år kom en del av platene ut på Engelsk og ble gitt ut også i USA, men disse platene ble ikke så suksessfulle som de hadde håpet på. Gasolin ble så oppløst etter nesten ti år, gruppens siste opptreden ble i Folkets Park i Malmø i 78. Kim fortsatte som soloartist og startet fler band. Først ble det Larsen og Co som ble etablert samtidig som han var med Gasolin, han byttet navn på denne gruppen til Starfuckers og igjen til Sylvesters Jukebox. Det ble også en periode med Kim Larsen & Bellami, Bell Star og Kim Larsen og Kjukken. Stadig musikk som var det sentrale en stund. Han skrev også ett film manus og spilte selv hovedrollen i filmen som heter Midt om natten.  Han har også skrevet musikaler og deltatt i flere andre filmer. Ang Lone, Prins Piwi og Du er ikke alene er filmer han har vert med i så langt. Han har også deltatt i TV serien Østre Gasværk, mange jern i ilden den mannen. Da så det Danske røykeforbudet kom startet han gruppen Den Gule Negl som en protest mot røykeloven. Han er en stor forkjemper for at mennesker skal få gjøre hva de vil mot seg selv uten innblanding. Med seg i denne gruppen hadde han Thomas Helming, Klaus Kjellerup og Johnny Madsen. Kim Larsen holde fortsatt på med sin musikk, i en alder av 72 år har han ingen planer om å pensjonere seg enda.