Historien om The Beatles sin suksess gjennom de omtrent 10 årene gruppen eksisterte har blitt lang. I fra og være et lite lokalt band til og bli verdens stjerner gikk relativt fort for dem. Det tok bare tre år i England før de toppet listene der, og året etter gjorde de det samme i Usa og suksessen var et faktum. Det er nok mange som har strevd vesentlig lenger tid for å klare å bli internasjonale stjerner.

John Lennon

John Winston Lennon så dagens lys i 1940 i Liverpool. Han vokste opp hos sin tante, da hans foreldre skilte seg når han var bare fire år gammel. De gjorde det de kunne for at han skulle få en god oppvekst og utdannelse.I de første skolårene gjorde John det ganske bra. Han var glad i å tegne, å lese og å skrive, og gjorde det ganske så bra innen idretten. Men da han som 12 åring startet han på en ny skole, Quarry Bank Grammar School, sammen med sin gode venn Peter Shotton, da gikk han i fra og være best i klassen til og bli den dårligste. Men på midten av 50 tallet fikk han øynene opp for musikken, det var først og fremst Elvis Presley som han ble fasinert av. Det var ikke så mye verken radio eller andre former for musikk hjemme hos sin tante så dette ble noe ganske nytt for han. Det ble rock`n roll som ble hans lidenskap, det var forunten Elvis også Littel Richard, Chuck Berry, Buddy Holly og Carl Perkins som vart hans førstevalg innen musikken. Inspirert av alt dette lærte han seg og spille på banjo, det var hans mor som sto for opplæringen. De hadde hatt kontakt hele tiden men han så på henne mere som en tante og god venn en som en mor.

John Lennon

John Lennon

The Quarry Men

Det var også på den tiden han begynte og se seg om etter et band, men da ikke et rent rocke band men mere en type skiffle band som de ble kaldt. De hadde en instilling som gjør det selv og ikke så krevende kunskaper om instrumentene som et vanlig rock band. Han samlet noen venner og til slutt startet de så opp bandet The Quarry Men. Allerede året etter ble de med på en lokal tilstelning med mange andre band som også var med og spilte, de var riktignok siste bandet på plakaten men alikevel lot de ikke sjangsen gå i fra seg. Det var her han så møtte Paul McCartney for første gangen,og Paul ble imponert over låtvalgene og fremføringen av dem. Paul lånte gitaren til John og spilte noen låter selv, det imponerte John og han tok Paul med i gruppen etter litt betenkning. The Quarry Men skiftet navn flere ganger, men endte da opp med The Beatles til slutt. Han var ikke bare en musiker og sanger, men var også politisk engasjert, kunstner og forfatter. Dette brukte han i tiden etter Beatles som soloartist og lagde eksperimentelle og politiske album. Han ble desverre skutt utenfor sitt hjem bare 40 år gammel av en mentalt syk mann.