Axl Rose er en forholdsvis kjent musiker eller sanger for mange mennesker i dag. Han har jo opptrådt med bandet Guns N’ Roses i en mannsalder. I hvert fall virker det slik for han har alltid vært der. Og jo han har faktisk vært deres sanger siden starten av bandet i 1985. Han hater opprinnelig William Bruce Rose Jr, og har hatt navnet William Bruce Bailey i oppveksten siden moren giftet seg på nytt i hans oppvekst. I over 30 år har han sunget for bandet Guns N’ Roses, før han i 2016 også fikk jobben som sanger for det andre velkjente hard rock bandet AC/DC. Mange mener at Axl Rose er en av verdens aller beste sangere gjennom historien. Så har blitt sagt av mange mennesker og også skrevet i f.eks. magasinet Rolling Stone. Hans stemme har en voldsomt stor prakt og han legge utrolig mye energi i sine live opptredener.

Tidlig karriere

Axl Rose er født og oppvokst i Lafayette i Indiana i USA i 1962, og flyttet til Los Angeles tidlig på 80 tallet. Der ble han veldig aktiv i de løkale hard rock miljøet, og ble med i forskjellige band som blant annet Hollywood Rose og L.A.Guns. I 1985 så skapte eller grunnla han Guns N’Roses som han hadde stor suksess med sent på 80 tallet og tidlig på 90 tallet. Deres første album – «Appetite for Destruction» fra 1987 har solgt i over 30 millioner eksemplarer verden over. Det er et av de aller beste debut albumene i historien i USA, dersom man ser på salgstallene. Der er det alene solgt over 18 millioner kopier av albumet. Og deres neste album som var et dobbelt album hadde stor suksess. Det var Use Your Illusion I og Use Your Illlusion II som kom i 1991. De havnet som nummer 2 og nummer 1 på listen Billboard 200 og har til sammen solgt over 35 millioner kopier på verdensbasis.

Axl Rose

Axl Rose

Borte

Etter 1994 når de var ferdige med sine to og et halvt år lange turne «Use Your Illusion Tour» så forsvant Axl Rose fra rampelyset i flere år. I denne tiden ble også bandet hans oppløst på grunn av personlige og musikalske forskjeller inne i bandet. Men siden det var han som stod bak grunnleggingen av bandet, så kunne han fortsette å benytte navnet. I 2001 kom han tilbake med en ny besetning i bandet, men altså det samme navnet – Guns N’ Roses.

Stor karriere

Jeg kunne skrive mange lange sider om Axl Rose og hans karriere med Guns N’Roses. Men tror jeg skal begrense meg til dette rundt hans oppstart av bandet og de første årene bare.

Han er jo innlemmet som medlem av Rock and Roll Hall of Fame også – det skjedde i 2012. Så han er jo historisk uansett – så vi vil garantert høre mer fra denne fantastiske musikeren også i fremtiden.

2016 ble også et spesielt år for Axl Rose. Han både ble sanger for gruppen AC/DC i tillegg til Guns N’ Roses, og han dukket opp med deler av den originale Guns N’ Roses besetningen. Siden det har bandet vært på verdensturnéen «Not in This Lifetime»