AC/DC er et hardrockband som kommer i fra Australia, det ble etablert tidlig på 70 tallet og holder fortatt koken den dag i dag. Det er hard rock, rock n roll og bluesrock som er deres musikkstil, som har gjort dem berømte verden rundt.Det var brødrene Angus og Malcolm Young som hadde emigrert i fra England sammen med familien som startet bandet. De fikk med seg Dave Evans, Colin Burgess og Larry van Kriedt.

Medlemmene

Dave Evans

Brødrene Young flyttet til Australia når de var fem og syv år gamle og allerede da spilte de på gitarene. Angus er gitarist og komponist og den yngste av dem. Malcolm er også gitarist og låtskriver. Dave Evans kommer i fra Charmarthen i England og han var med på oppstarten av bandet. Han er mest kjent for sin rolle i gruppen som vokalist selv om det varte i bare et år. Han gikk da over til bandet Rabbit som hadde noe den samme musikkstilen som AC/DC. Larry von Kriedt er opprinnelig i fra Amerika og var med i noen få måneder i oppstarten av. Han var da bassist, men han spiller også på flere instrumenter. Karrieren hans ble jo ganske kort i bandet og han livnærer seg i dag som gateartist. Colin Burgess i fra Australia fikk også en kort karriere i gruppen, han trommeslager og det ble bare ett par år på han i gruppen. Han hadde spilt i rockebandet The Masters Apprentices i rundt fire år før han så gikk over til AC/DC.

Den første tiden

AC/DC

AC/DC

Utskiftinger ble det mange av i den første tiden, Brian Johnson, Cliff Williams, Mark Evans, Simon Wright, Bon Scott og Phil Rudd har vert innom gruppen i perioder. Dagens medlemmer er Angus Young, Chris Slade, Axl Rose og Stevie Young. Deres første album kom ut i midten av 70 tallet og de ble fort til det mest suksessfulle og populære bandet i Australia. Året etter debut albumet ble det en del turneer rundt omkring i Europa, i begynnelsen som oppvarmingsband for grupper som Kiss, Blue Oyster Kult, Aerosmith og Black Sabbath. De gjorde det veldig bra i denne tiden, med ny plate High Voltage som ble solgt hele tre millioner eksemplarer av. De ga ut en plate til samme året, Dirty Deeds Done Dirt Cheap og fulgte opp med Let There Be Rock året etter. Suksessen var et faktum. Det ble foretatt noen flere utskiftinger av medlemmene og en ny kom inn i gruppen da Bon Scott døde i 1980, det var da Brian Johnson kom inn som ny vokalist. Med den nye vokalisten gjorde de ferdig platen som Bon hadde vert med i begynnelsen av, Back in Black.

Den platen ble deres absolutte største suksess. Det har blitt solgt godt over 40 millioner eksemplarer av den. Det ble noe stille på platefronten i en periode, men da de så slapp albumet Black Ice gikk den rett på topp på listene i nesten 30 land den første uken. Denne platen solgte også bra, nesten to millioner eksemplarer bare den første uka. Vi får nok høre mere i fra denne gruppen i tiden fremover.