En av de mestselgende gruppene er det Svenske bandet ABBA, de holdt på i fra 70 tallet og litt inn i 80 tallet. Agnetha, Anni Frid, Benny og Bjørn hadde alle hatt en godt etablert musikalsk karriere før de startet gruppen og alle var godt kjent i Sverige med låter på Svensk toppen med mere. Gruppen startet opp som ABBA i 72, men de hadde spilt sammen under navnet Bjørn, Benny, Agnetha og Frida noe før den tiden og Benny og Bjørn startet et samarbeid rundt tre år før gruppen ble etablert.

Gjennombruddet

Gjennombruddet

Det første store gjennombruddet kom allerede året etter at de startet ABBA, i en melodifestival kom de på en tredje plass med låten Ring Ring. Melodien ble en stor hit og havnet på topplistene i mange land. De fulgte på med en enda større hit året etter, det var under Eurovision Song Contest som da gikk i England. Her fremførte de Waterloo, den vant årets Eurovision og det ble da første gang Sverige vant og dette gjorde til at de igjen havnet på listetoppen i mange land. Låten ble også godt mottatt i USA der den til slutt klatret opp på en sjetteplass på billboardlisten, dette ble det store skrittet videre for en internasjonal karriere for gruppen.

Veien videre

Det var også godt kjent at Agneta og Bjørn var ett par på den tiden og Benny og Anni Frid ble også et par. Begge parrene giftet seg, men ekteskapet varte ikke så lenge for dem. Benny og Anni Frid var gift i bare tre år og Agnetha og Bjørn i rundt tolv år. Etter suksessen med Waterloo tok det litt tid før de igjen før det kom en ny hit, det ble låten SOS. Tross at de hadde spilt inn flere singelplater under tiden ble de ingen store hits på listene før de slapp SOS. Men derifra og utover kom det mange låter i fra gruppen som godt mottatt verden rundt og etter rundt fire år var gruppen en av verdens mest populære musikere. Det ble mange TV opptredener og turneringer på dem, det ble også lagd en dokumentar film om gruppen i slutten av 70 tallet. ABBA The Movie filmen ble også en suksess for gruppen og la seg inn i rekken av suksessene.

Den siste tiden sammen

De hadde mange turneringer på slutten av 70 tallet, Europa, Canada, USA og Japan. Den siste turneringen i Japan i 1980 ble deres siste turnering sammen. Samme året ga de så ut to singelplater som toppet de britiske singel listene, året etter ga de ut sitt siste album som fikk navnet The Visitors. Det ble spilt inn noen få låter i 82, gruppen hadde da bestemt seg tidlig året etter at de skulle ta seg en pause. Den pausen ble nok en del lengre en de opprinnelig hadde planlagt, for det var ikke før i år at de samlet seg og spilte inn to låter sammen igjen. Så får vi se da om de fortsetter sammen igjen eller om det er over for denne gangen.

Men populære er de fortsatt, det har blitt lagd et eget museum til deres ære. Det finner du i Stockholm i Sverige.