Norge har hatt og har fortsatt mange musikalske stjerner der ute, med store navn både i Norge og i internasjonal målestokk. En av gruppene i Norge som har gjort det veldig bra er jo trioen med Morten Harket som er sanger og låtskriver, Magne Furuholmen som spiller på keyboard og er låtskriver pluss billedkunstner og Paul Waaktaar Savoy som er komponist, sanger, musiker, gitarist, låtskriver og pianist startet gruppen A-HA i 1982.

Paul Waaktaar Savoy

Paul Waaktaar Savoy

Paul kommer i fra Oslo, han vokste opp på Manglerud hvor han ble kjent med Magne Furuholmen. Han driver på med mere en bare A-HA, da han giftet seg med Amerikanske Lauren Savoy i starten på 90 tallet tok det ikke lang tid før de sammen startet gruppen Savoy i en periode da A-HA ikke var aktive. De har gjort det ganske bra med denne gruppen også, med mange gode plateutgivelser. Det er Paul og kona Lauren som står for all låtskrivingen i denne gruppen. Det ble også en tur innom gruppen Weathervane i en kort periode.

Magne Furuholmen

Magne Furuholmen

Også han så dagens lys i Oslo og vokste opp på Manglerud, her ble han nok inspirert av sin far som var yrkesmusiker og spilte på trompet. Foruten musikken er han også skulptør og billedkunstner i forskjellige varianter. Her har han også hatt stor suksess og har blitt en anerkjent kunstner med egne utstillinger og oppdrag med og foreta utsmykkinger både innenlands og internasjonalt. Også Magne har startet et band utenom A-HA, det er gruppen Apparatjik. Denne gruppen har også gjort det greit internasjonalt.

Morten Harket

Morten Harket

Morten Harket

Morten Harket kom til verden i Kongsberg men han vokste opp i Asker som er rett utenfor Oslo. Han hadde en vanskelig barndom med stadig og bli utsatt for mobbing, det har medført til at han har hatt flere foredrag om dette temaet i voksen alder. Han startet med sin musikalske karriere en tid før A-HA sin tid, han var i en periode med i gruppen Souldier Blue. Han har satset stort som soloartist og har hatt en grei suksess med det, med rundt seks album har hatt fått gode kritikker. Han har også blitt kåret til årets spellemann og fått flere spellemanns priser for sine låter og album. Det hele startet med at Paul fikk med seg Magne til å spille i bandet sitt, da var de fortsatt elever i barneskolen. De spilte senere sammen i bandet Bridges frem til det ble oppløst. De tok så turen over til England hvor de gjorde forsøk på bli kjent med miljøet der, men de gikk tom for penger og vendte hjem til Norge igjen. Da traff de Morten og han ble med dem på nok en tur over til England, men de slet med økonomien og måtte tilbake og jobbe i perioder. Da de igjen var på plass i England ble det laget demoer som ble lagt merke til og starten av suksessen deres var klar. Terry Slater ble da deres manager og han klarte og få til en platekontrakt med Warner Bros Records. Debutalbumet Hunting Hi and Low som kom ut i midten av 80 tallet ble en stor suksess, albumet ble solgt i over ti millioner eksemplarer på verdensbasis. De hadde klart det store gjennombruddet og blitt internasjonale stjerner.